صمد عزیزی، مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان در پاسخ به سوال آناج در خصوص دخالت نمایندگان در عزل و نصب مدیران استانی و امورات اجرایی، اظهار داشت: دخالت در امور اجرایی بر خلاف اصل استقلال قوا و خلاف قانون اساسی و خلاف منویات و اوامر صریح رهبر معظم انقلاب است.
وی با اشاره به اینکه سوگند نمایندگان برای صیانت و حفاظت از قانون اساسی و نیز التزام عملی به قانون اساسی و ولایت فقیه که جزو شرایط داوطلبان است، ادامه داد: به گفته سخنگوی شورای نگهبان این قبیل اقدامات در بررسی صلاحیتها تاثیرگذار میباشد.
عزیزی همچنین در پاسخ به سوال دیگر آناج، مبنی بر این که چرا برخی از نمایندگان که رد صلاحیت میشوند، میتوانند از شهر های دیگر یا تهران تایید صلاحیت بگیرند،اذعان داشت: رد و تایید صلاحیت چند مرحله دارد که مرحله اول هیئت اجرایی است که در فرمانداریها تشکیل میشود و در مورد افرادی که ثبت نام میکنند پرونده تشکیل شده و بر اساس استعلام و تحقیقات محلی در مورد صلاحیت افراد ثبتنام کننده، اظهار نظر میشود.
وی ادامه داد: مرحله دوم هیات نظارت استان و هیات مرکزی نظارت تهران به صورت مشترک اعلام نظر میکنند، ولی اگر فردی در این مرحله رد یا تایید شود، به صورت قانونی میتواند اعتراض کند و رسیدگی به این اعتراضات به دست شورای نگهبان است که توسط ۱۲ فقیه و حقوقدان مورد بررسی قرار میگیرد.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان خاطر نشان کرد: چنانچه فرد در مرحله اول شورای نگهبان احراز یا تایید نشد، میتواند برای بار دوم نیز اعتراض دهد و صلاحیت بگیرد.
وی همچنین ابراز داشت: برای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی نامزدها و نمایندگان، «ستاد پیشگیری از تخلفات و جرایم انتخابات» به ریاست دادگستری و با حضور نهادها و مراجع ذیربط در بحث انتخابات تشکیل شده و بهزودی این ستاد معرفی میشود.
عزیزی با اشاره به تعداد صندوقهای آراء، ابراز کرد: در سال گذشته صندوقهای اخذ رای ۳۲۰۰ بوده که امسال حدود ۱۰ درصد اضافه خواهد شد و برای هر صندوق به نسبت جمعیت منطقه و شرایط محیط ۱ الی ۵ ناظر در نظر گرفته میشود.