قافلان سسی - اخبار میانه - میانه

تغییر ساعت ادارات: حکایت سیندرلا، کله پزی و پایان شب نشینی خانوادگی!

تغییر ساعت ادارات: حکایت سیندرلا، کله پزی و پایان شب نشینی خانوادگی!
شناسهٔ خبر: 117582 -
یادداشت
معنی و مفهوم این تغییر رویه، تعطیل کردن موقتی و سه ماهه مهمانی های شبانه، صله رحم ، سردرگمی و بی نظمی درخانواده ها،اخلال در ساعت بیولوژیکی بدن،افزایش استرس و تصادفات رانندگی و غیره است....

یادداشت: محمدرضا عزیزپور

آذرقلم: ۴۶سال از اجرای ساعت تابستانی یا به قول فرنگی‌ها Daylight saving time در ایران می گذرد، به کشورهای توسعه یافته و کمتر توسعه یافته اروپایی و آمریکایی و آفریقایی که سالهاست این طرح را اجرا می کنند کاری ندارم، ولی شنیده ام این طرح در ۷۰ کشور جهان از جمله افغانستان ، مصر، مراکش و سودان هم در حال اجراست.

بر اساس این طرح برای استفاده از نور بیشتر خورشید، هر سال با فرا رسیدن بهار و شکفتن گل های بهاری ساعت رسمی کشور تغییر می کند و ۶ ماه بعد در پایان تابستان به حالت سابق برمی‌گردد.

در طول این سال‌ها، تغییر ساعت رسمی در ایران، فراز و نشیب های زیادی داشته، این سریال تکراری یک سال پیش از وقوع انقلاب ۵۷ شروع شده و تا همین امسال هم ادامه یافته، از جمله چندین بار در دستور کار مجلس و هیئت دولت قرار گرفته و بعید نیست باز هم این قصه تکرار شود…بخش ‌هایی از این داستان تکراری شبیه کارتون سیندرلاست که وقتی می خواست از قصر فرار کند، پس از فرار، دستور دادند دروازه‌ های قصر را ببندند، پادشاه جوان وقتی فهمید معشوقش فرار کرده، دستور داد برای پیدا کردن او، دروازه ها را باز کنند، فرمانده نگهبانان قصر هاج و واج و بی خبر از همه جا دستور می داد دروازه ها را باز کنید! ببندید ! نه باز کنید! و این جمله چندین و چند بار در این کارتون تکرار می شد.

اسفندماه سال قبل، مجلس شورای اسلامی، قانون تغییر ساعت رسمی را نسخ و برای اجرا به دولت ابلاغ کرد، علی رغم نسخ قانون تغییر ساعت رسمی ، تغییر ساعت کار ادارات دولتی اما، در اختیار دولت قرار گرفت تا اگر تشخیص داد این کار برای مدیریت مصرف انرژی لازم است، ساعت کار ادارات را تغییردهد.

چندی پیش از قول یکی از اعضای کابینه شنیدیم که فرمودند از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور به مدت سه ماه، ساعت کار ادارات از ۶ صبح تا ۱۳ تغییر خواهد کرد، معنی و مفهوم این نقل‌قول این است که کارمندان ادارات تا سه ماه باید مثل کله پز ها و سیرابی پزهای سحر خیز ، کله سحر از خواب بیدار شوند ، خود را به محل کسب و کار رسانده، قبل از دیگران صبحانه چرب و نرم مشتریان و ارباب رجوع را آماده کنند..اهل سیرابی و چشم و دل و قلوه نیستم، اما تا جایی که می دانم ساعت کار این صنف زحمتکش، محدود اما کارشان پر رونق و خوب است. اوج کار کله پاچه و سیرابی پزها، صبح زود تا ساعت ده صبح است، به همین دلیل چون صبح ها زود بیدار می شوند، زود هم کارشان را تعطیل می کنند تا برای روز بعد آماده شوند… این وسط اگر کسی بخواهد ساعت کار آنها را از صبح به عصر یا شبها تغییر دهد،

فکر نمی‌کنم اتحادیه کله پزها وسیرابی فروشان ساکت بنشینند… برگردیم به کارمندان بخت برگشته ادارات که نه اتحادیه دارند نه فریادشان به جایی می‌رسد، اما ساعت کارآنها با کله پاچه پزها و سیرابی پز ها یکی شده…. اگر قرار باشد کارمندان ادارات، صبح ها ساعت ۶ سر کار باشند، آنهایی که محل اقامت و کارشان به هم نزدیک است کارشان خیلی سخت نخواهد بود، حداکثر باید یک ساعت زودتر، اما آنهایی که محل کار و اقامت شان مثل پایتخت نشینان و کلان شهرها از هم فاصله دارد و تعدادشان هم کم نیست، زودتر از ساعت ۵ بیدار شوند، به عبارت دیگر معنی و مفهوم این تغییر رویه، تعطیل کردن موقتی و سه ماهه مهمانی های شبانه، صله رحم ، سردرگمی و بی نظمی درخانواده ها،اخلال در ساعت بیولوژیکی بدن،افزایش استرس و تصادفات رانندگی و غیره است….

دیدگاه ها




گزارشات تصویری

تبلیغات