به گزارش قافلان سسی به نقل از ایسنا؛ مسعود سعادتی در جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی شهرستان میانه، تغییر سبک زندگی و افزایش روحیه مسئولیت گریزی را از عوامل کاهش جمعیت برشمرد و گفت: شعار دو فرزند کافی است حتی در دورافتاده ترین نقاط کشور طی سالهای گذشته تاثیر گذاری عمیقی داشته و نوع و میزان تبلیغات برای شعار افزایش جمعیت در سالهای اخیر ضعیف است.
وی افزود: باید در خصوص مزایای قانون حمایت از افزایش جمعیت و حمایتهای خوبی که در این قانون از فرزندآوری شده است روشنگری لازم صورت گرفته و خانوادهها در جریان این امر قرار گیرند و ذهنیت جامعه در مورد فرزند آوری تغییر یابد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه میانه با بیان اینکه موضوع کاهش جمعیت، مشکلی جدی است، گفت: سالها مسیری اشتباه در این خصوص طی شده و این برای کارشناسان و تصمیم گیران این حوزه عیب بزرگی است.
وی با ذکر چندین نمونه از کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته و مقایسه آمار زاد و ولد در استانها و شهرهای کشور، گفت: فرزندآوری برخلاف تصور ارتباط عمیقی با شرایط اقتصادی ندارد و باید جنبههای دیگر این مساله از جمله بعد فرهنگی آن مورد توجه قرار گرفته و برای حل آن چاره اندیشی شود.
فرماندار ویژه میانه با اشاره به اینکه ایجاد حس منفی در جامعه از طریق فضای مجازی، مشکلی ملی و گاها هدفمند از سوی دشمنان است و شهرستان میانه نیز درگیر این موضوع است، تاکید کرد: برخی افراد و جریانات با اهداف خاص در فضای مجازی بدون توجه به عواقب نامناسب منفی بافی و عدم توجه به طراحی بیگانگان، جامعه را گرفتار بیماری یاس و ناامیدی میکنند که بازنده اصلی این رویکرد در نهایت خود مردم منطقه هستند، البته برخی رسانههای مجازی کاملا این موضوع را درک میکنند و در انعکاس اخبار کاملا منطقی و معقول عمل میکنند که باید از آنها تشکر کرد.
فرماندار میانه اضافه کرد: بازگویی مسائل و مشکلات موجود و بازخواست اصولی از مسئولین در کنار بازگویی تلاشها و اقدامات انجام شده از جمله تخصیص اعتبارات ویژه به شهرستان، انعکاس رویدادهای امیدبخش و … سبب ایجاد توازن در ذهنیت مردم شده و باعث ایجاد امید در جامعه میشود.
سعادتی با اشاره به تجربه کشورهای موفق افزود: اگر خواهان رشد و توسعه کشور و شهرمان هستیم باید با ایجاد فضای امیدبخش برای نوجوانان و جوانان آنها را نسبت به کشور، شهر و منطقه ای که در آن زندگی می کنند علاقه مند، متعصب و مسئولیت پذیر کنیم که در اینصورت میتوان به مشکل کاهش جمعیت نیز غلبه کرد، تجربه کشورهای موفق نشان میدهد با منفی بافی و ایجاد یاس در جامعه پیشرفت محقق نمیشود.
پیگیری اصلاح برخی قوانین برای کمک به امر ازدواج، بهبود زیرساختهای شهرستان، تاسیس دفتر ثبت ازدواج در مراکز بخشهای شهرستان و انجام کارهای فرهنگی در شهرستان از دیگر محورهای مورد بحث در این جلسه برای کمک به رشد جمعیت و اصلاح آمار وقایع حیاتی در شهرستان بود.