به گزارش قافلان سسی به نقل از خبرگزاری مهر، موسی خلیلاللهی در نشست بررسی مزایا و معایب دادگاههای صلح که با حضور هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان آذربایجانشرقی، هیأت مدیره مرکز وکلا و مشاوران خانواده قوه قضائیه استان و مدیران حقوقی ادارات و سازمانهای دولتی در استان برگزار شد، اظهار کرد: نشستهای مسئولان قضائی با صاحبنظران، نخبگان، اندیشکدهها، پژوهشکدهها و غیره به منظور ترویج گفتمان اصلی قوه قضائیه و استماع بیواسطه نقدها و پیشنهادهای اصلاحی در خصوص دستگاه قضائی و انعکاس به مراجع ذیربط، یکی از برنامههای سند تحول قوه قضائیه است.
وی افزود: مبنای عملکرد دستگاه قضائی، سند تحول قضائی است. این سند به دنبال تحقق ۳ مؤلفه شفافسازی، حفظ کرامت کارکنان و ارباب رجوع و استفاده از ظرفیت نخبگان است.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجانشرقی همچنین با اشاره به اجرایی شدن قانون اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف و افتتاح دادگاههای صلح در استان، بررسی و تحلیل نقاط قوت و ضعف قانون مذکور را ضروری عنوان و تاکید کرد: دادگاههای صلح جایگزین شوراهای حل اختلاف نیست و همعرض سایر دادگاههای بدوی است.
وی اظهار امیدواری کرد: با ادامه فعالیت دادگاههای صلح، رسیدگی به امور مراجعین به دستگاه قضائی تسهیل شود.
خلیلاللهی از افزایش ارجاع پرونده به شوراهای حل اختلاف تبریز پس از افتتاح دادگاههای صلح شهرستان تبریز طی یک ماه اخیر خبر داد و گفت: به مرور زمان، شعب تخصصی در دادگاههای صلح ایجاد خواهد شد.
در ادامه این نشست، حاضرین به تبیین مزایا و معایب دادگاههای صلح پرداختند و سوالات و ابهامات مطرح و مورد بحث، تبادلنظر و جمعبندی قرار گرفت.