قافلان سسی - اخبار میانه - میانه

ترامپ گروه بریکس را تهدید کرد

شناسهٔ خبر: 126353 -
اخبار سراسری
نیویورک – ایرنا- دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا پس از تهدید تجاری کشورهای کانادا، مکزیک و چین، کشورهای عضو گروه بریکس را نیز در صورت ایجاد ارز معاملاتی جدید، تهدید به تعرفه ۱۰۰ درصدی کرد.
به گزارش قافلان سسی به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز شنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال، کشورهای عضو بریکس را تهدید کرد چنانچه اقدامی برای ایجاد ارز معاملاتی جدید انجام دهند یا بخواهند در معاملات بین‌المللیشان ارزی را جایگزین دلار کنند، برای صادرات به آمریکا با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد.
ترامپ نوشت: « ما از این کشورها می‌خواهیم تعهد دهند که نه ارز جدیدی برای گروه بریکس ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارزی که جایگزین دلار قدرتمند ایالات متحده شود حمایت می‌کنند. در غیر این صورت، با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی روبرو خواهند شد و باید با امکان فروش کالا به اقتصاد فوق‌العاده آمریکا خداحافظی کنند.»
ترامپ مدعی شد: «جایگزینی دلار توسط بریکس در تجارت جهانی غیرممکن است و هر کشوری که به‌دنبال جایگزینی دلار است، باید با آمریکا خداحافظی کند.»
بریکس یک انجمن بین کشورها است که در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که در ماه ژانویه ۲۰۲۵ کار خود را به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور آغاز خواهد کرد، این هفته اعلام کرد که ۲۵ درصد تعرفه بر کالاهای مکزیکی و کانادایی و ۱۰ درصد دیگر بر واردات کالاهای چینی بلافاصله پس از روی کار آمدن در ژانویه اعمال خواهد کرد.
هشدار ناگهانی ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه های ۲۵ درصدی بر کالاهای کانادایی و مکزیکی، با افزایش ۱۰ درصدی بر تعرفه های موجود بر کالاهای چینی، آخرین نشانه ای بود که رئیس جمهور منتخب قصد دارد به سرعت قدرت خود را به کار گیرد.
این باعث درگیری در اتاوا شد و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، به سرعت تماس گرفت و آن را یک «گفتگوی خوب» توصیف کرد. در عرض چند ساعت، ترامپ توجه کلودیا شینباوم، رئیس‌جمهور جدید مکزیک را نیز به خود جلب کرد، زیرا او نسبت به اقدامات تلافی جویانه مشابه پس از ۲۰ ژانویه هشدار داد.
هیچ تضمینی وجود ندارد که کانادا، مکزیک و چین فورا عقب نشینی کنند. اما با این حال، مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد فنتانیل و سایر مواد افیونی مصنوعی در آمریکا در حال کاهش است.
وعده های ترامپ برای تحمیل سیاست های سختگیرانه مهاجرتی احتمالاً بسیاری از مهاجران را از نزدیک شدن به مرزهای جنوبی آمریکا باز می دارد. بنابراین، ترامپ می تواند توهم تغییر ایجاد کند تا در صورت نیاز، تصمیم خود را برای عقب نشینی توجیه کند.
لفاظی جنگ تجاری ترامپ، یادآور این است که در جهان بینی او، آمریکا دوستان کمی دارد و فقط دشمنان هستند که باید در برابر آنها پیروز شد یا شکست خورد. بر اساس این دیدگاه، کشور قدرتمندی مانند آمریکا می تواند از مزایای طبیعی خود برای تحت فشار قرار دادن همسایگان کوچکتر استفاده کند، حتی اگر آنها متحد باشند.

دیدگاه ها




پربیننده‌ترین اخبار روز

گزارشات تصویری

تبلیغات
تبلیغات