قافلان سسی - اخبار میانه - میانه

ضرورت ایجاد کمیته صیانت از پزشکان/سلب حضانت کودک درصورت ممانعت ازتحصیل

شناسهٔ خبر: 125871 -
اخبار سراسری
تهران-ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در سی ام آبان به مصرف آنتی بیوتیک درایران ۳.۵برابر میانگین جهانی،هشدار نسبت به جراحی زیبایی در آرایشگاه‌ها،تردد ۹میلیون خودرو فاقد معاینه فنی،ضرورت تخصیص منابع پایدار برای پزشکی خانواده،ضرورت ایجاد کمیته صیانت از پزشکان،سلب حضانت کودک ازخانواده درصورت ممانعت ازتحصیل،ارائه الکترونیکی خدمات هویتی به ایرانیان و رونمایی از سه محصول جدید پزشکی قانونی پرداخته است.
در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.
ارائه الکترونیکی خدمات هویتی به ایرانیان در ۴۵ کشور
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال گفت: سامانه اخذ درخواست کارت هوشمند ملی طی یک سال گذشته در ۴۵ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور راه اندازی شده و در حال خدمات‌دهی به ایرانیان خارج از کشور است.
 هاشم کارگر اظهار داشت: این اقدام در راستای تسهیل و تسریع در ارائه خدمات هویتی و افزایش رضایتمندی هموطنان خارج از کشور انجام شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

رونمایی از سه محصول جدید سازمان پزشکی قانونی با حضور رئیس قوه قضاییه
«دستگاه الکل‌سنج تنفسی»، «دستگاه نمونه‌بردار فضای فوقانی» و «کیت ژنتیک IG_Y۳۰Plex» سه محصول جدید سازمان پزشکی قانونی با حضور رئیس قوه قضاییه رونمایی شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای با حضور عباس مسجدی آرانی رئیس سازمان پزشکی قانونی از سه دستاورد جدید این سازمان رونمایی کرد.
الکل‌سنج تنفسی Feb۰۱، دستگاهی بومی و پیشرفته است که میزان الکل موجود در تنفس انسان را با دقت بالایی اندازه‌گیری می‌کند؛ این دستگاه با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، دقت فوق‌العاده‌ای را از طریق ماژول حسگر پیل سوختی قابل تعویض خود، تضمین می‌کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است
سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو گفت: بر اساس آمارنامه دارویی سال ۱۴۰۲ گردش مالی داروهای آنتی میکروبیال ۱۳ درصد کل بازار دارویی کشور بوده و مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است.
آزیتا نبی‌زاده با اشاره به لزوم توجه جدی به مصرف غیرمنطقی داروهای ضدمیکروبی، اظهارکرد: ۳۶ درصد نسخ پزشکان در سال ۱۴۰۲ حاوی آنتی‌بیوتیک هستند.
به گفته وی پرفروش‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی از نظر ریالی در کشور آموکسی‌سیلین، سفکسیم، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و مروپنم، همچنین در نسخ پزشکان نیز آنتی‌بیوتیک‌های پر تجویز به ترتیب سفکسیم، مترونیدازول، آموکسی‌سیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین هستند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

چه کار کنیم HIV نگیریم؟
متخصص عفونی و فلوشیپ HIV و مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: مواردی از قبیل استفاده از سرنگ و سوزن‌های یکبار مصرف و شخصی، استفاده از کاندوم در روابط جنسی با افرادی که احتمال ابتلای بیشتری به HIV دارند، درمان بیماری‌های مقاربتی و همچنین درمان به موقع مادران باردار می‌تواند در زمینه پیشگیری از انتقال ویروس HIV بسیار موثر باشد.
کتایون طایری درخصوص پیشگیری از ابتلا به HIV گفت: بیماری HIV مخصوص طبقه، قشر یا گروه خاصی نیست، این بیماری یک بیماری عفونی است که اگر عامل آن وارد بدن هر کسی شود، آن فرد می‌تواند به بیماری مبتلا شود. چون ویروس درون گلبول‌های سفید خون و ترشحات جنسی وجود دارد و همه افراد دارای گلبول سفید در خون و ترشحاتشان هستند، پس هر کسی که با ویروس در تماس باشد، می‌تواند مبتلا به عفونت HIV شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

هشدار نسبت به اعمال جراحی زیبایی در آرایشگاه‌ها/کاهش سن تمایل به زیبایی‌های ساختگی
رئیس هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن راینولوژی ایران گفت: امروزه برخی از اعمال جراحی لیفت صورت و پیشانی برای رفع چین و چروک چهره، در آرایشگاه‌ها و توسط افراد غیرمتخصص انجام می‌شود که یک نگرانی بزرگ و فاجعه جدی است.
سید علیرضا مصباحی در افتتاح هشتمین کنگره بین المللی انجمن راینولوژی ایران(۳۰ آبان تا دوم آذر) در هتل المپیک افزود:هموطنان اگر در انتخاب پزشک معالج خود دقت کنند و به افراد متعهد و متخصص کشور مراجعه شود، بی شک همکاران با اخلاق ما به هیچ عنوان زیر بار انجام جراحی های غیرمنطقی زیبایی و خارج از زمان مناسب نمی روند.
وی با تاکید بر اینکه فضای مجازی نقش مهمی در القاء کاذب نیاز به اعمال جراحی زیبایی ایفا می کند، افزود: برخی از مردم می پرسند اگر جراحی زیبایی انجام دهند، آیا فرزندان آینده آنان نیز شبیه به آنان می شوند که در پاسخ می گوییم این یک باور غلط است چون ظاهر و زیبایی و ساختار چهره هر فرد به ژن و ساختار وراثتی وی بستگی دارد و عمل جراحی زیبایی هر یک از والدین ارتباطی به نسل بعدی نخواهد داشت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تردد بیش از ۹ میلیون خودرو فاقد معاینه فنی در جاده‌های کشور
معاون عملیات پلیس راهور فراجا از تردد بیش از ۹ میلیون خودرو فاقد معاینه فنی در جاده‌های کشور خبر داد و گفت: پلیس در نیمه نخست امسال حدود ۶ و نیم میلیون برگ جریمه مربوط به فقدان برخورداری از معاینه فنی صادر کرده است.
سردار محمد باقر سلیمی در گفت‌وگو با ایرنا به موضوع خودروهای فرسوده و مسئله معاینه فنی این وسائل نقلیه اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون تقریباً ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو پلاک شده در کشور وجود دارد که همه آنها امکان برخوداری از معاینه فنی را ندارند.
وی با بیان اینکه طبق قانون، وسائل نقلیه زیر چهار سال نیازمند معاینه فنی نیستند، افزود: حدود هفت میلیون دستگاه خودرو در کشور زیر سن لازم برای دریافت معاینه فنی هستند و قانون دریافت معاینه فنی برای آنان اعمال نمی‌شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ضرورت تخصیص منابع پایدار برای اجرای برنامه پزشکی خانواده
رئیس انجمن پزشکان عمومی در مورد اهمیت اجرای برنامه پزشکی خانواده درکشور گفت: با توجه به ضرورت مشورت از انجمن‌های علمی برای اجرای برنامه حوزه سلامت در سطح ملی، در صورتی که وزارت بهداشت نظرات کارشناسی این انجمن را اخذ نکند و منابع پایدار در بودجه برای اجرای برنامه پزشکی خانواده دیده نشود انجمن پزشکان عمومی از این برنامه حمایت نمی‌کند.
احمد ولی پور در حاشیه برگزاری همایش تازه های دیابت و بیماری های قلبی و عروقی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: بحث بیماری های قلبی و عروقی و دیابت بیشترین آمار ابتلا را در جامعه دارند اگر برنامه پزشکی خانواده درست اجرا شود ، این هزینه ها در حوزه درمان کاهش می یابد.
وی ادامه داد: از هر ۱۰ نفر یک نفر در کشور به دیابت مبتلا است و در واقع بیماری مادر بوده و باعث ناتوانی شده و هزینه درمان را افزایش می دهد، اگر برنامه پزشکی خانواده درست اجرا شود، جامعه ای سالم تر خواهیم داشت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ضرورت ایجاد کمیته صیانت از پزشکان/وجود ۷.۵ دیابتی در کشور
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با تاکید بر ضرورت ایجاد کمیته صیانت از پزشکان در مورد قتل دکتر داوودی پزشک یاسوجی، گفت: کمیته صیانت از پزشکان و کارکنان بهداشتی باید ایجاد شود و سازمان نظام پزشکی با جدیت پیگیر قتل این پزشک است‌.
محمد رییس زاده در سمینار تازه های دیابت و بیماری های قلبی و عروقی که در بیمارستان میلاد برگزار شد، با تاکید بر اینکه توانمندسازی پزشکان عمومی بحث مهمی است و نظام پزشکی در حال پیگیری ایجاد آن است، افزود: آنقدر متخصص در کشور نداریم و توزیع نیز عادلانه نیست، پزشکان عمومی می توانند در مناطق مختلف به مردم خدمات با کیفیت ارایه دهند.
وی تصریح کرد: کمیته توانمندسازی پزشکان عمومی نیاز کشور است و باید از ظرفیت این پزشکان در برنامه پزشک خانواده استفاده کنیم .ادامه خبر را اینجا بخوانید.

جامعه جهانی نسبت به نقض حقوق بشر در غزه و لبنان بی‌توجه است
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، نسبت به بی‌توجهی و سکوت جامعه جهانی به نقض حقوق بشر در غزه و لبنان انتقاد و بر اهمیت همبستگی بین‌المللی برای حمایت از زنان و کودکان تأکید کرد.
زهرا بهروز آذر در نشست کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیای جنوبی و اقیانوسیه (اسکاپ) با اشاره به اهمیت سی‌امین سالگرد تصویب سند پکن، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همواره با رعایت اصول قانون اساسی و آموزه‌های اسلامی، برای پیشرفت وضعیت زنان گام برداشته است.
وی با اشاره به دستاوردهای چشمگیر ایران در حوزه آموزش، بهداشت، علوم و فناوری و کارآفرینی، بر نقش برجسته زنان ایرانی در این حوزه‌ها تأکید کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

برقراری بیش از ۶ هزار ملاقات فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران گفت: در نیمه نخست امسال ۶۳۹۲ ملاقات فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده انجام شده است و ۳۰ خانواده تهرانی با دریافت مشاوره‌های روانشناختی به زندگی مجدد بازگشتند.
ابوالفضل نیکوکار در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی ایرنا درباره توسعه کمی و کیفی مراکز ملاقات فرزندان طلاق (مراکز مهر خانواده) با اشاره به تبصره ذیل ماده ۴۱ قانون حمایت خانواده و ماده ۶۸ آیین‌نامه اجرایی آن، اظهار داشت: مراکز ملاقات فرزندان طلاق با هدف کاهش آثار زیانبار طلاق بر روح و ذهن کودکان و محلی بی‌طرف برای ملاقات کودکان طلاق با والدی که حضانت ندارد و حساس سازی و علاقمند سازی والدین پس از طلاق به همکاری و تربیت موثر فرزندان راه‌اندازی شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

سلب حضانت کودک از خانواده در صورت ممانعت از تحصیل
مدیرکل بهزیستی استان تهران با هشدار به والدین کودکان کار و خیابان، گفت: در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان یکی از مصادیقی که به دستگاه قضایی اجازه سلب حضانت می‌دهد، مربوط به خانواده‌هایی است که کودکان خود را از تحصیل منع کرده‌اند.
محمد نصیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی کودک، با اشاره به تصویب آیین نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست افزود: این اصلاحیه، کودک در موقعیت خیابان را مصداق کودک در وضعیت مخاطره اعلام کرد یعنی جایی که کودک آنجا نباید باشد و اگر باشد به او لطمه می خورد و سازمان بهزیستی نیز اقدامات خود را بر این محور اجرا و اقدام به ساماندهی کودکان خیابان چه کودکان ایرانی و چه کودکان افغان کرد.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان، طی ۱۰ ماه گذشته تقریبا ۳۳۰۰ کودک خیابان شناسایی شدند که ۸۲ درصد آنها از اتباع قانونی و غیرقانونی بودند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.

دیدگاه ها




پربیننده‌ترین اخبار روز

گزارشات تصویری

تبلیغات
تبلیغات