ولی الله تازیکی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خراسان شمالی قطب دامداری و دامپروری کشور است و در سال بیش از سه هزار و ۱۰۰ تن پشم در این خطه تولید میشود اما بخش زیادی از این محصول به علت قیمت پایین دور ریخته می شود.
وی با بیان اینکه کمبود نخ دغدغه فرشبافان خراسانشمالی است، افزود: پشم تولیدی دامداران می تواند در تولید گلیم، قالی و گبه مورد استفاده قرار گیرد در حالی که این سرمایه هدر می رود.
تازیکی، نبود زیرساخت ها را از دیگر مشکلات برای تامین مواد اولیه صنعت فرش در استان عنوان و خاطرنشان کرد: نبود زیرساخت ها سبب شده تا در تولید فرش از پشم دباغی استفاده شود که این امر سبب کاهش کیفیت فرشهای تولیدی استان شده است.
رییس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: نخ پشم مورد نیاز قالیبافان استان از سایر استان ها تامین می شود و این امر سبب افزایش قیمت این ماده اولیه است.
وی با اشاره به اینکه در هر ماه پنج هزار مترمربع فرش در استان تولید می شود خاطرنشان کرد: تولید هر مترمربع فرش دستباف حدود ۶ کیلوگرم نخ نیاز دارد و بر این اساس میزان مصرف نخ در صنعت فرش استان در هر ماه ۳۰ تن است که ۱۸ تن از این میزان مربوط به نخ پشمی، ۲۰ تن نخ پنبه ای و ۲ تن نخ ابریشمی است.
تازیکی گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم نخ ابریشم ۴۵ تا ۵۰ میلیون ریال که رقم بالایی است و تامین آن از توان بافنده خارج شده به همین دلیل بافندگان به نخ مصنوعی سوق یافته اند.
رییس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی قطب تولید پیله ابریشم است اما به علت ضعف زیرساخت ها، بخش زیادی از پیله های تولیدی در این استان در سایر استان ها فرآوری می شود
به گزارش قافلان سسی به نقل از ایرنا، خراسان شمالی به لحاظ تنوع قومیت ها و فرهنگ ها، ظرفیت های بسیار بالا در تولید فرش دستباف دارد و شاهد تنوع در این زمینه از جمله فرش کردی، ترکی و ترکمن هستیم و فرش ابریشم دو رو که در منطقه راز و جرگلان این استان تولید می شود هم ظرفیت بسیار بالایی برای این منطقه محسوب می شود.
هشت اتحادیه صنفی، ۱۱ شرکت تعاونی فعال فرش دستباف و یک تشکل مردم نهاد به عنوان کانون فرش دستباف در استان فعالیت می کنند و در مجموع ماهانه فرش تمام ابریشم ۲۰۰ متر مربع، ظریف کرک و ابریشم ۳۰۰ متر مربع، فرش تجاری (۲۵ تا ۴۰ رج) یکهزار و ۵۰۰ متر مربع، درشت بافت ۲ هزار متر مربع، گبه ۳۰۰ متر مربع و تابلو فرش ۱۰۰ متر مربع در استان بافته می شود.
همچنین ۸۵ واحد تولیدی در هنر صنعت فرش دستباف استان فعال است که از این تعداد؛ ۶ واحد رنگرزی، ۱۰ واحد ابزار فرش دستباف، ۱۰ واحد مرمت و تکمیل فرش، ۱۸ واحد فروش مواد اولیه فرش، ۲ واحد قالیشویی فرش دستباف، چهار واحد طراحی فرش و ۱۵ کارگاه متمرکز قالیبافی و ۲۰ واحد فروش فرش دستباف را عهده دار هستند.