«جواد زنگنه» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از این میزان ۳۰۰ هکتار کپهکاری و ۵۰ هکتار کشت و توسعه گیاهان دارویی در قالب عملیات بیولوژیکی آبخیزداری اجرا شد.
وی عملیات بیومکانیکی آبخیزداری را نیز شامل ذخیره نزولات دانست و افزود: امسال عملیات بیومکانیکی در سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی و مراتع این شهرستان اجرا شد که نقش باز دارنده و کوتاه مدت جلوگیری از فرسایش خاک را دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر بیان کرد: تمامی عملیات بیومکانیکی و بیولوژیک حوزه آبخیز این شهرستان به صورت مشارکتی و با همراهی و مشارکت اهالی منطقه اجرایی شده است.
زنگنه ادامه داد: برای اجرای طرحهای پیشنهادی بیولوژیکی آبخیزداری اعتباری بیش از ۱۸ میلیارد ریال و برای عملیات بیومکانیکی آبخیزداری بیش از ۴۰ میلیارد ریال اعتبار در کمیته مربوطه مصوب شده است.
وی بیان کرد: برای کنترل سیل و رسوب حوزه آبخیز دهلق، عباسآباد، حوزه بیغش، پریان و بابارئیس با اعتبار ۴۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال در قالب عملیات بیولوژیک آبخیزداری انجام شد.
تصویب ۱۸ میلیارد ریال اعتبار برای طرحهای آبخیزداری
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: امسال همچنین اقدامات آبخیزداری در مهدویه از توابع بخش زند و تکمیل بند خاکی «حمزهلو سفلی» انجام شد که برای هر کدام ۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.
زنگنه یادآور شد: سال گذشته عملیات بیومکانیکی در حوزه آبخیز پریدر، علیآباد دمق، ازندریان و بابارئیس انجام شد و امسال نیز عملیاتی همچون حوزه آبخیز، بند ملاتی و کنترل سیل و رسوب در دست اجرا است.
وی گفت: به تازگی نیز عملیات کپهکاری در سطح ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی روستای «ملیان» برای احیا قسمتهایی از مراتع این روستا که تابستان امسال دچار حریق شده بود، به صورت مشارکتی و با همکاری جوامع محلی و دامداران انجام و از بذرهای مرتعی بروموس و النگاتوم استفاده شد.
رئیس اداره منابع طبیعی ملایر بیان کرد: تمامی اقدامات منابع طبیعی باید در قالب مدیریت جامع حوزه آبخیز انجام شود و آبخیزداری یکی از زیربناییترین اقدامات منابع طبیعی است که در برگیرنده اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک است.
زنگنه توانمندسازی و مشارکت جوامع محلی را امری مهم در اجرای اقدامات منابع طبیعی برشمرد و گفت: چنانچه آموزش در جامعه محلی اتفاق بیفتد و مردم توانمند شوند و مشارکتهای لازم را با منابع طبیعی داشته باشند، به طور قطع تخریب اراضی ملی کاهش پیدا خواهد کرد.
به گزارش قافلان سسی به نقل از ایرنا؛ ۱۷۲ هزار هکتار از ۳۲۰ هزار هکتار وسعت این شهرستان، اراضی ملی است که از این میزان ۱۳۸ هزار هکتار آن مرتع است.