به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از «رویترز»، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دو ماه قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، در یک تغییر سیاست قابلتوجه در خصوص درگیری میان مسکو و کییف، محدودیتهایی را که مانع استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد ارائه شده از سوی واشنگتن برای حمله به عمق خاک روسیه شده بود را لغو کرده است.
به نوشته این رسانه انگلیسی، تحلیلگران نظامی میگویند که عامل تاثیرگذار بر میدان نبرد که اوکراین ماهها در آن در موضع ضعف قرار گرفته بود، به محدودیتهای باقیمانده بستگی دارد. اما در حالی که این تغییر [در سیاست آمریکا برای لغو ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد غربی علیه روسیه] ممکن است عملیات «کورسک» را پابرجا نگه دارد، بعید است که به طور کلی معادلات و مسیر جنگ اوکراین را تغییر دهد.
مایکل کافمن تحلیلگر نظامی و از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی (CEIP) در واشنگتن، گفت: «تصمیم دیر گرفته میشود و مانند تصمیمهای دیگر در این زمینه، ممکن است برای تغییر اساسی مسیر جنگ دیر باشد».
یک مقام دفاعی اروپای مرکزی نیز به خبرگزاری رویترز گفت که حملات دوربرد به کییف فرصت بیشتری برای دفاع از خود در برابر حملات هوایی میدهد، اما به طور قطعی درگیری را به نفع اوکراین تغییر نخواهد داد.
رویترز همچنین خاطرنشان کرد که هیچ راهی برای اطلاع از اینکه این سیاست جدید آمریکا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، وجود ندارد. ترامپ مدتهاست که از میزان کمکهای ایالات متحده به کییف انتقاد کرده و قول داده است که جنگ اوکراین را به سرعت پایان دهد، هرچند وی هیچگاه در مورد چگونگی این امر توضیحاتی ارائه نداد.
این در حالی است که نیروهای روسیه با سریعترین سرعت خود از سال ۲۰۲۲ در شرق اوکراین پیشروی کردهاند و در شمال شرق و جنوب شرق فشار آوردهاند.
رویترز در ادامه یادآوری کرد که روسیه اعلام کرده است که اوکراین بدون کمک مستقیم متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، توانایی شلیک موشکها به سمت اهدافی در داخل روسیه را ندارد.
کرملین امروز دوشنبه در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر لغو محدودیتهای اوکراین در حمله به عمق خاک روسیه توسط جو بایدن، تاکید کرد که چنین تصمیمی، آتش درگیریها را شعلهورتر میکند و به این معنی است که ایالات متحده به طور مستقیم در درگیری دخالت داشته است.
این خبرگزاری انگلیسی همچنین گزارش داد که اولین حملات به عمق خاک روسیه احتمالا در روزهای آینده با استفاده از موشکهای دوربرد تاکتیکی اتکمز (ATACMS) که برد آنها بیش از ۳۰۰ کیلومتر است، انجام خواهد شد.
به گزارش قافلان سسی به نقل از ایرنا، رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
خبر تصمیم جو بایدن برای لغو ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاهای دوربرد در حالی منتشر شده است که روسیه بارها هشدار داده بود که هرگونه حمله با سلاحهای غربی به خاک این کشور به عنوان تجاوز مستقیم ناتو تلقی خواهد شد.
به محض اعلام چراغ سبز بایدن به دولت اوکراین، روزنامه فرانسوی فیگارو نیز در گزارشی نوشت: به دنبال صدور مجوز استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه از سوی جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده، پاریس و لندن هم مجوز استفاده کییف از سلاحهای دوربرد اهدایی از سوی فرانسه و انگلیس را صادر کردند.