قافلان سسی - اخبار میانه - میانه

ناشران کرمانشاه: جای نمایشگاه کتاب در استان خالی است

شناسهٔ خبر: 125052 -
اخبار سراسری
کرمانشاه - ایرنا - تعدادی از مدیران انتشارات در استان کرمانشاه ضمن گلایه از برگزار نشدن نمایشگاه کتاب در استان، این رویداد فرهنگی را راهکاری برای فروش بیشتر کتاب و رفع مشکلات مالی خود عنوان کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیران حوزه چاپ و نشر در استان کرمانشاه روز یکشنبه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در جلسه ای که به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، گلایه ها و دغدغه های خود را برای رشد و توسعه این صنعت در استان مطرح کردند.
برگزار نشدن نمایشگاه کتاب، شناخته نبودن ناشران برای عموم مردم، پایین بودن سرانه مطالعه در استان، نداشتن دفتر کاری برای ناشران، نداشتن صنف یا اتحادیه ناشران و حمایت مالی از ناشران و نویسندگان بخشی از دغدغه ناشران کرمانشاهی بود که در این جلسه به آنها اشاره شد.
مدیر انتشارات گلچین ادب با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب می تواند بخشی از مشکلات مالی ناشران و نویسندگان را برطرف کند گفت: اولین کمکی که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند به صنعت نشر و چاپ بکند، برگزاری نمایشگاه کتاب است که متاسفانه انجام نشده است.
داراب گلچین با اشاره به اینکه نمایشگاه های متعددی در استان کرمانشاه برگزار می شود اما از برگزاری نمایشگاه کتاب خبری نیست افزود: یکی دیگر از مشکلات ناشران استان این است که هیچ گونه اتحادیه و صنفی نداریم. البته انجمن و یا تعاونی در صورت ایجاد هم باید پشتوانه مالی داشته باشد و الا تاثیری نخواهد داشت.
معراجی مدیر انتشارات باغ ابریشم هم بر برگزاری نمایشگاه کتاب در استان تاکید کرد و گفت: بخش زیادی از فروش و جذب مشتری ناشران از طریق برگزاری نمایشگاه است و این در حالی است که بسیاری از مردم بعد از برگزاری نمایشگاه برای مراجعه حضوری به کتابفروشی ها ترغیب می شوند.
مدیر انتشارات طاق بستان هم در این جلسه با بیان اینکه استان کرمانشاه ظرفیت بسیار خوبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب دارد تصریح کرد: این نمایشگاه می تواند وضعیت اقتصادی ناشران را بهبود ببخشد چراکه کرمانشاه یکی از استانهای برتر کشور در حوزه چاپ و نشر کتاب است.
محمود لعل آبادی با بیان اینکه انتشارات طاق بستان از سال ۱۳۷۲ برای اولین بار در استان فعالیت خود را آغاز کرد و تا به امروز حدود هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب را منتشر کرده است گفت : در آن زمان ۱۲ نفر به صورت ۲ شیفته کار می کردیم اما در یک دهه اخیر محدودیت های فراوانی برای ما ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه قیمت کاغذ، چسب گرم، سلفون و حروف چینی بسیار بالا است و هزینه چاپ را افزایش می دهد افزود: حدود ۹۰ ناشر در کرمانشاه داریم اما هیچ کدام مکانی برای فعالیت ندارند و تا زمانی که مکان نداشته باشیم از جذب نیرو، اشتغالزایی و کار فنی هم خبری نیست.
امکان تبلیغات رسانه ای برای ناشران و فراهم کردن شرایط برای ارتباط و تعامل با رسانه ها، توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم یکی دیگر از دغدغه هایی بود که آقای لعل آبادی به آن اشاره کرد.
خانم عظیمی مرام مدیر انتشارات ماهتاب غرب هم برگزاری نمایشگاه کتاب را موجب ایجاد شور و نشاط در جامعه دانست و گفت: متاسفانه نویسندگان امروز انگیزه ای برای فعالیت ندارند و هر روز وضعیت کتاب و کتابخوانی بدتر می شود در حالیکه برگزاری نمایشگاه کتاب و یا جشن کتاب سال می تواند، تحولی در این بخش ایجاد کند.
هرمز بیگلری مدیر انتشارات کرمانشاه هم با بیان اینکه امروز سخت ترین دوره چاپ و نشر کتاب را در کرمانشاه می گذرانیم گفت: هزینه های چاپ کتاب سرسام آور است به نحوی که برای هر صفحه حروف چینی باید ۱۰ هزار تومان پرداخت شود و لذا ما در بسیاری از مواقع شرمنده نویسندگان می شویم.
خسرو پرهام مدیر انتشارات دینور هم ضمن گلایه از طولانی شدن صدور مجوزهای چاپ کتاب، در خصوص ممیزی های صورت گرفته روی کتاب ها هم گفت : ۸۵ سال سن دارم و بیشتر عمرم را صرف این کار کردم و همیشه هم در خدمت نظام و فرهنگ این کشور بودم و حتی با هزینه های شخصی هم کار را جلو بردم اما برای انتشار کتاب، افرادی بدون اینکه حتی کتاب را خوانده باشند، دستور حذف می دهند و مجوز را صادر نمی کنند.
بداغی به نمایندگی از انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره به اینکه از ۳۱ عنوان کتاب کنگره ملی شهدای استان، ۲۶ عنوان متعلق به بنیاد است گفت: ۲ موضوع هم باید مدنظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد اول اینکه یارانه کتاب را عادلانه توزیع کنید و اینکه اگر کتاب ایرادی دارد، همان لحظه اعلام کنید نه بعد از صدور مجوز.
شهسواری مدیر انتشارات پویا پژوهش هم با تاکید بر اینکه وضعیت چاپ و نشر کرمانشاه از بیان مشکلات عبور کرده و وارد بحران شده است تصریح کرد: انتشار ۲۸۰ عنوان کتاب برای حدود ۲۵ ناشر فعال استان، بسیار تکان دهنده و اقتصادی نیست.
وی پایین بودن سرانه مطالعه در کشور و هزینه کاغذ را از دلایل عمده این بحران عنوان کرد و گفت: این موارد هزینه تمام شده کتاب را افزایش داده است و این کالای فرهنگی را به یک کالای لوکس تبدیل کرده است که مردم توان خرید آن را ندارند.
مدیر انتشارات سرانه هم در این جلسه گفت : بارها شاهد برگزاری این جلسات بودیم اما تا زمانی که مطالعه در جامعه به ارزش تبدیل نشود و فرهنگ مطالعه رشد نکند، این مشکلات پابرجاست.
مهرداد مرادی در ادامه ضمن تشکر از حمایت های خبرگزاری ایرنا برای انتشار و معرفی کتاب ها گفت: ناشران باید موضوع تبلیغات و معرفی کتابها در جامعه را جدی بگیرند و از ظرفیت های رسانه ها همچون خبرگزاری جمهوری اسلامی و صدا و سیما بهره ببریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هم در این جلسه با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مصوبات لازم را در شورای فرهنگ عمومی استان در اولویت قرار می دهیم خطاب به ناشران استان کرمانشاه، گفت: تا زمانی که به صورت انجمن، کارگروه و یا یک صنف تبدیل نشوید امکان پیگیری مشکلات شما وجود ندارد و لذا اولویت ما این است تشکیلات شما رسمی و دارای انجمن باشد.
پوریا جلالی در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب هم گفت: برگزاری این نمایشگاه حداقل ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و ما هم مکاتبات لازم را برای برگزاری نمایشگاه کتاب با وزارتخانه انجام دادیم و جزو برنامه های اصلی ما است.
در استان کرمانشاه ۹۲ ناشر وجود دارد که از این تعداد حدود ۲۰ ناشر فعال هستند.

دیدگاه ها




پربیننده‌ترین اخبار روز

گزارشات تصویری

تبلیغات
تبلیغات