به گزارش خبرگزاری مهر، عابدین خرم در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آذربایجان شرقی، با بیان اینکه تعداد شرکتهای دانش بنیان این استان از ۲۰۳ مورد به ۳۰۷ عدد افزایش یافته است، اظهار کرد: در این راستا سند علمی فناوری پنج ساله استان تدوین شده و این سند اصلیترین محور فعالیت دستگاهها، دانشگاهها و کارخانههای بزرگ است.
خرّم اضافه کرد: آذربایجان شرقی پیشرو در اقتصاد دانش بنیان است و نخستین ستاد اقتصاد دانش بنیان این استان در سال ۱۴۰۰ شکل گرفت و طبق سند تدوین شده مهمترین بخشی که برای شرکتها تعریف شده تولید محصول تولید ثروت و یافتن جایگاه در بازارهای رقابتی است.
وی به چالشهای استان در زمینه شرکتهای دانش بنیان نیز اشاره کرد و گفت: تجاریسازی محصولات با مشکل جدی روبرو است، جذب سرمایه لازم برای شرکتها سخت شده و نبود نهادهای مالی برای سرمایهگذاری خطرپذیر از مشکلات این شرکتها در استان است ضمن اینکه ایجاد سایت تولید نیست هزینه بالایی میخواهد.
خرّم بیان کرد: در دور اول سفر رئیس جمهور به استان ۴,۵۰۰ میلیارد ریال برای شرکتهای دانش بنیان مصوب شد اما هر وقت برای تخصیص بودجه رفتیم سازمان برنامه بودجه موافقت نکرد.
وی، پشتیبانی تسهیلگری دولت از شرکتهای دانش بنیان، ایجاد شهرکها و پارک علم و فناوری، تسهیل حمایتهای مبتنی بر تأمین مواد اولیه و حمایت برای تکمیل زنجیره فروش را از پیشنهادات این استان برای توسعه در این عرصه بیان کرد.
خرّم خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی به رغم اینکه در چند بخش و حوزه پیشرو بوده اما متناسب با سابقه رشد نکرده و صنایع فرش دستبافت، چرم، خشکبار و بازسازی صنایع در گذشته مورد غفلت واقع شده است.
وی همچنین خواستار توجه بیشتر معاونت علمی رئیس جمهور به آذربایجان شرقی شد و گفت: این استان در زمینههای تولید لوازم خانگی ظرفیتهای زیادی دارد و زمینه تولید خودرو برقی نیز در آن وجود دارد و میتواند به مرکز صادراتی محصولات دانش بنیان در شمال غرب کشور تبدیل شود.