قافلان سسی - اخبار میانه - میانه

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

نکات بهداشتی ذبح دام در عید قربان/ مراقب تب کریمه کنگو باشید

نکات بهداشتی ذبح دام در عید قربان/ مراقب تب کریمه کنگو باشید
شناسهٔ خبر: 119893 -
اخبار استان
تبریز-رئیس گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت آذربایجان شرقی نکات بهداشتی لازم برای ذبح دام عید قربان و پیشگیری از تب کریمه کنگو را تشریح کرد.

محمد قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص نکات بهداشتی لازم برای ذبح دام عید قربان، اظهار کرد: با توجه به مشترک بودن بسیاری از بیماری‌ها میان انسان‌ها و حیوانات، توجه به توصیه‌های بهداشتی در مراسم عید قربان، می‌تواند تأثیر بسیاری در جلوگیری از انتقال این بیماری‌ها داشته باشد و در صورت عدم رعایت مسائل بهداشتی و ذبح غیر بهداشتی دام در این ایام، بیماری‌های مختلفی چون تب مالت، سیاه زخم، اشرشیاکولی، سالمونال، کمپیلو باکتر و مهم‌تر از همه بیماری تب کریمه کنگو احتمال شیوع دارد و سلامت عموم را به مخاطره می‌اندازد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین بیماری‌ها بیماری تب کریمه کنگو است، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار بوده و ویکی از بیماری‌های مشترک بین انسان وحیوان است که عمدتاً توسط کنه منتقل می‌شود.

وی افزود: این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امحاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود و یک تا سه روز و حداکثر ۹ روز پس از گزش کنه و یا پنج تا شش روز پس از تماس با بافت یا خون حیوان آلوده، علائم بیماری به‌صورت ناگهانی با سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی، خصوصاً در ناحیه پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی ناحیه گردن، درد و قرمزی چشم و ترس از نور دیده می‌شود.

قنبری خاطرنشان کرد: ممکن است حالت تهوع، استفراغ یا گلودرد و گاه اسهال و درد منتشر شکمی نیز وجود داشته باشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ناحیه دهان شایع است و سه تا پنج روز پس از شروع بیماری، خونریزی مخاط‌ها و لکه‌های خون مردگی، به‌خصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیر بغلی دیده می‌شود و به دنبال خونریزی زیرپوستی ممکن است خون در مدفوع، ادرار و خونریزی از دهان، ملتحمه، گوش‌ها، رحم و حتی خلط خونی دیده شود.

وی ادامه داد: گاه خونریزی از بینی، استفراغ خونی، خونریزی از دستگاه گوارش و رحم آنقدر شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد و در این بیماری ۳۰ درصد احتمال مرگ‌ومیر وجود دارد اما قابل پیشگیری و درمان است و در صورت تشخیص سریع و به موقع و شروع درمان از شدت بیماری و کشندگی آن کم می‌شود.

وی گفت: با توجه به اینکه در بیشتر کشورها بخصوص کشورهای همسایه ایران ازجمله عراق، دوبی، عمان، پاکستان، ترکیه، افغانستان، امارات متحده عربی، قزاقستان، ازبکستان و عربستان سعودی ویروس این بیماری وجود دارد و از طرف دیگر قاچاق دام از کشورهای همسایه به داخل کشور انجام می‌شود؛ بنابراین همیشه خطر انتقال و بروز این بیماری وجود دارد و نکته قابل توجه و مهم این است که دام‌های آلوده به ویروس این بیماری فاقد علائم هستند.

رئیس گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در رابطه با راه‌های انتقال بیماری نیز یادآور شد: توسط کنه، تماس با خون و ترشحات و بافت حیوان آلوده در هنگام ذبح دام و انتقال از انسان به انسان منتقل می‌شود، اما در کشور ما شایع‌ترین راه انتقال، ذبح دام‌های آلوده و تماس با لاشه دام، خون و احشاء پس از ذبح آنها است.

وی توصیه کرد: دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری کنید، ترجیحاً کشتار دام را در کشتارگاه‌های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید، از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنید، افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

وی ادامه داد: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امحا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شود.

قنبری در پایان تاکید کرد: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنید، لباس و روی پوست خود را از نظر وجود کنه به‌صورت مرتب بررسی کنید و در صورت وجود کنه به طریقی که قسمت دهانی کنه در پوست باقی نماند و با استفاده از پنس آنها را از پوست جدا کنید، استفاده از ماسک و شستشوی دست‌ها و استفاده از مواد ضد عفونی کننده بعد از ذبح دام الزامی است.

دیدگاه ها




گزارشات تصویری

تبلیغات