با سیصد و چهل و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین

واکنش مسکو به خبر ایجاد کارخانه پهپادهای ایرانی در روسیه/ مخالفت اوکراین با پیشنهاد آتش بس موقت/سازمان ملل: بیش از ۷ هزار غیرنظامی در جنگ اوک

شناسهٔ خبر: 110631 -
اخبار سراسری
سیصد و چهل و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش مسکو به خبر ایجاد کارخانه پهپادهای ایرانی در روسیه

بین الملل تابناک: سیصد و چهل و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

ادعای روسیه: نیروهای اوکراینی از سلاح شیمیایی استفاده می‌کنند
۱۴۰۱/۱۱/۱۷ - ۲۰:۱۲

مشاور رییس جمهوری خلق دونستک مدعی شد که نیروهای اوکراینی در چند جبهه از جمله «سولدار» و «باخموت» از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده‌اند.

 یان گاگین در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس، افزود: فرماندهان واحدهای عملیاتی گزارش داده‌اند که برخی سربازان در خطوط مقدم «آرتیوموفسک» (باخموت) و «سولدار» علائمی از جمله سرگیجه شدید، حالت تهوع و استفراغ را تجربه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه نیروهای اوکراینی سابقه استفاده از سلاح شیمیایی را در جنگ دارند،‌ ادامه داد: پهپادهای اوکراینی با محفظه‌های ویژه، ماده‌ای که باعث بروز حالت تهوع،‌ نفس‌تنگی و سرفه می‌شود را در امتداد تمام خطوط مقدم پخش کردند.

به گفته مشاور رهبر جمهوری خلق دونستک (DPR)، اوکراینی‌ها بدون تلاش برای مخفی نگه داشتن این موضوع، ویدیوهایی منتشر کرده‌اند که در آن‌ها نارنجک‌های گازی خارجی و پهپادهایی که برای پرتاب آن‌ها طراحی شده را به نمایش می‌گذارند.

گاگین تاکید کرد که لازم است تمام موارد استفاده از «سلاح‌های ممنوعه کنوانسیون ژنو» ثبت شده و به اطلاعات مربوطه به سازمان ملل متحد ارسال شود.

«دونتسک» یکی از چهار استان اوکراین است که روسیه پس از برگزاری همه‌پرسی در سپتامبر سال گذشته میلادی، به خاک خود ملحق کرد و این استان را به همراه لوگانسک، بخشی از خاک خود می‌داند.

سازمان ملل: بیش از ۷ هزار غیرنظامی در جنگ اوکراین کشته شده اند
۱۴۰۱/۱۱/۱۷ - ۲۰:۱۰

مارتین گریفیتس هماهنگ کننده امدادی سازمان ملل در آستانه نخستین سالگرد جنگ اوکراین در گزارشی به شورای امنیت اعلام کرد: بیش از هفت هزار غیرنظامی در جنگ اوکراین کشته شده اند و نشانه ای از کاهش خشونت وجود ندارد.

مارتین گریفیتس هماهنگ کننده امدادی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل افزود: با نزدیک شدن به سالگرد جنگ در اوکراین یادآوری کنم که ۱۷.۶ میلیون نفر که تقریباً ۴۰ درصد از جمعیت اوکراین است نیاز به کمک های بشردوستانه دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل افزود: بیش از ۷ هزار غیرنظامی در جنگ اوکراین کشته شده اند. اینها تنها ارقامی است که سازمان ملل متحد تایید کرده است. تلفات واقعی قطعا بیشتر است.

گریفیتس تصریح کرد: نزدیک به ۸ میلیون نفر به کشورهای همسایه گریخته اند. ۵.۳ میلیون نفر در داخل اوکراین آواره شده اند و بسیاری به دنبال سرپناه هستند. خانه ها، مدارس، بیمارستان ها و دیگر زیرساخت های حیاتی غیرنظامی ویران شده اند. شهرها، شهرک ها و روستاها به شدت آسیب دیده اند.

هماهنگ کننده امدادی سازمان ملل اضافه کرد: هیچ نشانه ای از کاهش این خشونت وجود ندارد. مردم اوکراین از هیچ یک از وقایع وحشتناک جنگ در امان نبوده اند.

گریفیتس اظهار داشت: طرح کمک بشردوستانه امسال برای اوکراین به ۳.۹ میلیارد دلار برای کمک به بیش از ۱۱ میلیون نفر نیاز دارد.دسترسی بشردوستانه به مناطق تحت کنترل نظامی روسیه به طور فزاینده ای غیرقابل پیش بینی و با مانع مواجه شده است.

این مقام سازمان ملل تاکید کرد: همه طرف ها باید در طول عملیات نظامی خود از غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی محافظت کنند. آنها همچنین باید امکان عبور سریع و بدون مانع کمک های بشردوستانه برای غیرنظامیان نیازمند را درهمه جا، فراهم کنند.

واکنش مسکو به خبر ایجاد کارخانه پهپادهای ایرانی در روسیه

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز (دوشنبه) به گزارش اخیر روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در خصوص برنامه مشترک جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برای تولید مشترک پهپاد واکنش نشان داد.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، پسکوف در جمع خبرنگاران در این خصوص گفت: «روسیه برنامه‌های خود را برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین برای اهداف مختلف دارد. این برنامه‌ها در حال اجرا هستند. همانطور که می‌دانیم فهرستی از دستورات ریاست‌جمهوری اخیراً در زمینه تولید و توسعه هواپیماهای بدون سرنشین به تصویب درآمده است و امضا و علنی شده است».

سخنگوی کرملین با اشاره به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال درباره برنامه مشترک ایران و روسیه برای تولید پهپاد ادامه داد که نمی‌داند که این روزنامه با اتکا به چه اطلاعاتی چنین خبری را منتشر کرده است.

روزنامه وال استریت ژورنال روز گذشته در گزارشی به نقل از منابعی که مدعی بود از یک کشور همسو با آمریکا بوده‌اند، نوشت که مسکو و تهران در حال همکاری برای ساخت کارخانه جدیدی در روسیه برای تولید پهپاد طراحی ایران هستند.

این روزنامه آمریکایی همچنین در ادامه مدعی شد که این کارخانه قادر به تولید حدود 6 هزار پهپاد طراحی شده از سوی ایران است و قرار است این پهپادها در جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.

مخالفت اوکراین با پیشنهاد آتش بس موقت

«میخائیل پودولیاک» مشاور رئیس دفتر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین امروز (دوشنبه) در کانال تلگرامی خود از مخالفت دولت اوکراین با آتش‌بس خبر داد.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، پودولیاک در خصوص مخالفت دفتر زلنسکی با آتش‌بس در اوکراین تصریح کرد: «واگذاری هرگونه امتیازی، سرسپردگی است و ما تحت هیچ‌ شرایطی چنین اجازه‌ای را نمی‌دهیم. یک آتش‌بس موت تنها به مرحله بعدی از جنگ در اوکراین منتهی خواهد شد».

ارائه تانک‌های آبرامز به اوکراین برای آمریکا دردسر ساز می‌شود

فایننشال تایمز نوشت: تانک‌های ام ۱ آبرامز که واشنگتن اخیراً به اوکراین وعده داده، ممکن است به جای تقویت قدرت جنگی کی‌یف، برای آمریکا مسئولیت‌های حقوقی به بار آورد.

به گزارش فایننشال تایمز، این مخزن ۷۰ تنی دارای یک موتور توربین گاز است که به آن شتاب بیشتری نسبت به موتور دیزل می‌دهد، اما نیاز به تعمیر و نگهداری دقیق دارد و مقادیر بیشتری سوخت مصرف می‌کند.

این روزنامه در این رابطه به اظهارات جان ناگل، فرمانده سابق ارتش ایالات متحده اشاره کرده که گفته بود سربازانش «زمان زیادی را صرف پاک کردن فیلترهای هوا» در طول جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ و زمان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ به دلیل «نگرانی‌های بزرگ» در مورد ورود شن و ماسه به موتور تانک و از کار افتادن آن کرده‌اند.

این روزنامه نوشته است: حفظ آمادگی رزمی تانک‌های آبرامز نسبت به سایر تانک‌های طراحی شده غربی که به کی‌یف وعده داده شده به «انواع ماشین آلات کاملا متفاوت» و همچنین خدمه آموزش دیده برای کار با ابزارهای ویژه نیاز دارد.

این روزنامه گزارش داد که آموزش خدمه مکانیک تانک‌ها نیز بیشتر طول می‌کشد. این تانک‌ها به تامین مداوم قطعات یدکی نیاز خواهند داشت و با توجه به اینکه نمی‌تواند با گازوئیل کار کند، "مخزن ۵۰۰ گالنی آنها هر روز دوباره با سوخت جت پر می‌شود".

ناگل به فایننشال تایمز گفت: «ام ۱ آبرامز تانک فوق‌العاده‌ای است، اما یک تانک آمریکایی است و شیوه جنگ آمریکایی‌ها نیازمند تمام تدارکات در جهان است».

این روزنامه نوشته است که شبکه تدارکات و تامین تانک‌های آبرامز در ایالات متحده باقی خواهد ماند.

جاش کرشنر، مدیر عامل Beacon Global Strategies، یک شرکت مشاوره استراتژیک، هشدار داد که کاستی‌های لجستیکی ممکن است در نهایت آبرامز را به چیزی شبیه به یک مسئولیت حقوقی آمریکا در قبال سربازان اوکراینی تبدیل کند، زیرا آنها می‌توانند به راحتی طعمه حملات روسیه شوند. او استدلال کرد که نیروهای کی‌یف «کادیلاک دفاعی» نمی‌خواهند، آنها فقط به تجهیزات "به اندازه کافی خوب" نیاز دارند.

در دسامبر ۲۰۲۲، پنتاگون همچنین استدلال کرد که عملیات تانک‌های آبرامز بسیار دشوار است زیرا در آن زمان از عرضه آنها به اوکراین خودداری کرد. واشنگتن سپس موضع خود را در ژانویه تغییر داد و وعده ۳۱ تانک آبرامز را به کی‌یف داد. با این حال، انتظار می‌رود این سخت‌افزار زودتر از چند ماه دیگر به اوکراین نرسد. روسیه بارها به غرب نسبت به حمایت تسلیحاتی از کی یف هشدار داده است و استدلال می‌کند که انجام این کار تنها درگیری را طولانی می‌کند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در مورد تحویل تانک‌های مدرن به اوکراین گفت که روسیه این تانک‌ها را «مثل بقیه» سلاح‌های غربی خواهد سوزاند.

اوکراین: ادعاهای نفتالی بنت در مورد میانجیگری «غیرواقعی» است

یکی از مشاوران ریاست جمهوری اوکراین گفت که اظهارات نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در مورد میانجیگری بین کی‌یف و مسکو «غیر واقعی و خیال‌پردازی» است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، «میخایلو پودولیاک» مشاور رئیس‌جمهوری اوکراین در پیامی توییتری نوشت: ادعاهای مقام سابق اسرائیلی درباره میانجیگری میان کی‌یف و مسکو و اینکه این مذاکرات وعده داده شده با اقدامات غرب متوقف شد و حرف‌های ادعایی مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین تضمین داده بود که زلنسکی را نکشد، ساختگی و غیر واقعی است.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی یکی از معدود سیاستمدارانی بود که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در جریان سفری کوتاه به مسکو در مارس ۲۰۲۲ و در جریان جنگ اوکراین صحبت کرد. او می‌گوید از پوتین پرسیده که آیا می‌خواهد ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین را بکشد یا خیر و پوتین هم پاسخ منفی داده است.

این نخست‌وزیر سابق اسرائیل همچنین گفت که بعداً درباره تعهد پوتین به زلنسکی اطلاع‌رسانی کرد. نفتالی بنت همچنین گفت: کشورهای غربی جلوی مذاکرات بین روسیه و اوکراین را گرفته‌اند. هرچه انجام دادم در دوران میانجی‌گری، با آمریکا، آلمان و فرانسه با جزئیاتش ارائه کردم. اما آنها جلوی مذاکرات را گرفتند. غرب تصمیم گرفته تا به حملاتش علیه پوتین ادامه دهد و مذاکرات را متوقف کند.

نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در ادامه گفت، پوتین از وعده خود برای خلع سلاح اوکراین صرف‌نظر کرد و زلنسکی قول داد به ناتو نپیوندد.

از سوی دیگر پودولیاک همچنین گفت که عملیات نظامی روسیه در مورد گسترش ناتو، تضمین‌های امنیتی یا تحریم‌ها نیست، بلکه بر پایه تمایل مسکو برای «ویران کردن اوکراین و کشتن اوکراینی‌ها» است.

پوتین پیش از آغاز جنگ خود در فوریه گذشته، خواستار عدم گسترش ناتو، عدم استقرار موشک در نزدیکی مرزهایش و کاهش زیرساخت‌های نظامی ناتو در اروپا به سطوح سال ۱۹۹۷ شده بود.

علاوه بر این، «دمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین در واکنش به صحبت‌های نفتالی بنت گفت که پوتین «ذاتا دروغگو است.» کولبا گفت: پوتین در گذشته قول داده بود کریمه را اشغال نکند، توافق‌های مینسک را نقض نکند، به اوکراین حمله نکند، با این حال همه این کارها را انجام داده است. گول نخورید؛ او ذاتا یک دروغگوست. هر بار که او قول داده که کاری را انجام ندهد، دقیقاً همان کار، بخشی از برنامه او بوده است.

دیدگاه ها




گزارشات تصویری

تبلیغات